Nazaj
Visoki telefonski racuni ob uporabi 0880 32 320

Ob uvedbi stevilke 0880 32 320 je Telekom Slovenije enota SIOL poslal uporabnikom obvestilo o novih cenah ter napisal, da se je dostop do Interneta odslej pocenil (kar sicer za tiste, ki Internet uporabljajo predvsem zvecer, ni res). Na telefonskem racunu naj bi se za vsak klic zaracunal po en impulz, na racunu za SIOL pa poleg izbranega nacina narocnine tudi vsaka minuta po 1,77 SIT (plus davek). Skratka, telefonski racun bi moral bi smesno nizek, racun za SIOL pa bistveno visji.

Vendar pa so nekateri poleg visokega racuna za SIOL dobili tudi visok racun za Telekom. Kot da nekatere centrale klice na omrezno skupino 088 zaracunavajo po medkrajevni tarifi, namesto po tarifi impulz na klic.

Ce imate obcutek, da je bil vas racun za telefon ali za SIOL v prvih dveh mesecih letosnjega leta previsok, si oglejte stran z neodvisno raziskavo tega nenavadnega pojava.

Preverite tudi, ali imate morda po nepotrebnem zaracunano narocnino. Ce ste se odlocili za urni ali neomejeni dostop, potem mora biti racun za SIOL brez narocnine.

April 1998: Telekom je vsem, ki so se pritozili, denar povrnil.

Nazaj na informacije iz sveta telekomunikacij


HTML pripravil Dalibor Cerar (dalibor@kabi.si)