Nazaj
Tudi 0880 odslej ponoči ceneje

Ljubljana, 1. septembra - Telekom se je odločil poceniti klice iz fiksnega telefonskega omrežja v analogno mobilno omrežje NMT. Po novem je cena v času močnejšega prometa 47,40 SIT na minuto, v času šibkejšega prometa pa 23,7 SIT na minuto.

Za številke 0880 pa so uvedli vsak dan med 19. in 7. uro ter v nedeljo in praznike nočno tarifo (tako, kot je že doslej veljalo za ostale Internet ponudnike). Vzpostavitev zveze v 0880 skupini je še vedno 4,50 SIT, cena minute prometa pa 1,89 SIT oziroma v času nižje tarife 0,94 SIT, poleg seveda izbrane SiOL mesečne naročnine na SiOL in porabljenih ur.

Po besedah Telekoma so se s tem "skušali približati vsem tistim uporabnikom, ki hodijo še v šolo ali študirajo in svetovni splet obiskujejo predvsem izven običajnih delovnih ur".

Zanimivo, da Telekom razen svoji enoti SiOL doslej še nobenemu drugemu ponudniku ni priklopil številke 0880, čeprav so številko na papirju nekateri prejeli že kar precej časa nazaj. Če vas zanimajo njihova mnenja, si lahko v septembrski številki revije Monitor preberete pogovore s predstavniki omrežij K2.net in AMIS.net ter predsednikom združenja ponudnikov dostopa do Interneta.


HTML pripravil Dalibor Cerar (dalibor@kabi.si)