Nazaj
Telefoniranje preko Interneta

Ljubljana, oktober 1998 - V okviru prireditve INFOS 98 je Telekom Slovenije enota SiOL predstavil tudi storitev telefoniranja preko Interneta.

Za telefoniranje je uporabljena posebna številka 0880 32 32 7. Klicatelj s tonskim izbiranjem enostavno vtipka svoje geslo in željeno telefonsko številko, sistem preko Interneta vzpostavi zvezo z računalnikom, ki je klicani številki najbližje, ta pa vzpostavi klasično telefonsko zvezo s klicano številko. Torej, za uporabo NE potrebujete računalnika, samo telefon, ki podpira tonsko izbiranje ali pa kupite "piskač".

Zaradi komprimiranja zvoka je kvaliteta slabša kot v primeru direktnega klica preko "klasičnega" telefonskega omrežja, prihaja tudi do zakasnitve in povratnega odmeva (slišite sami sebe z rahlo zakasnitvijo).

Storitev bo uporabna predvsem za tiste, ki se želijo slišati in pogovoriti z znanci in sorodniki v drugih državah, pa se zaradi visokih cen mednarodnih telefonskih pogovorov za to redko odločajo. Cena telefoniranja preko Interneta je običajno vsaj za polovico cenejša od direktnega klica.


HTML pripravil Dalibor Cerar (dalibor@kabi.si)