Nazaj
(Ne)delovanje Telekomovega omrežja

Ljubljana, 4. septembra - Današnji Dnevnik v prispevku "Včeraj enourna tema na spletu" poroča, da je bila včeraj (3. september) med 9. in 10. uro onemogočena uporaba Interneta uporabnikom, ki na Internet dostopajo prek Telekoma. Dežurni v popoldanski izmeni Telekomove enote SiOL naj bi zagotovil, da ni bilo nikakršne napake in da dostop do interneta ni moten. Dnevnik je izvedel, da naj bi prišlo do izpada DNS strežnika na Telekomu.

Spodaj podpisani izpada DNS strežnika sicer ni zaznal, je pa opazil, da od cca. 6h do 9:35h ni delovala povezava na EUnet do Amsterdama ter da je imel poštni strežnik sparc.eunet.si težave s sprejemanjem pošte. Zaradi nedostopnosti iz tujine in dejstva, da promet med nekaterimi slovenskimi omrežji poteka prek tujine, je posledično možno tudi, da DNS strežniki niso mogli vrniti ustreznih podatkov. Če ima kdo kakšno dodatno informacijo, naj mi jo sporoči.

V istem časovnem obdobju je izpadla tudi ARNES-ova povezava v Ameriko in S-NET-ova v Amsterdam, zaradi napake na kablu v Nemčiji.


HTML pripravil Dalibor Cerar (dalibor@kabi.si)