Nazaj
Nenavaden Telekomov oglas

Ljubljana, 5. septembra - V današnji, sobotni izdaji časnika DELO je Telekom Slovenije objavil nenavaden oglas, v katerem "uporabnike, ki dostopajo na internet in uporabljajo elektronsko pošto preko podjetja ABM", obveščajo, da zato, ker omenjeni ponudnik ne poravnava obveznosti, ne bo mogel uporabljati internetnih storitev preko najetega voda.

Omrežje AMIS.NET, katerega član je podjetje ABM, pa je na svojih straneh objavilo odgovor oziroma sporočilo uporabnikom, v katerem pravijo, "da bodo imeli tudi v prihodnje enako kvaliteten dostop do Interneta kot doslej". Hkrati so začudeni, da Telekom na tak način poizkuša izterjati domnevni dolg in domnevajo, da je oglas povezan s člankom v septembrski številki revije Monitor, kjer med drugimi tudi predstavnik podjetja ABM navaja o konkurenčni Telekomovi enoti SiOL nekatera doslej javnosti neznana dejstva.

Povezava ABM - Telekom je bila dejansko izklopljena naslednji dan (nedelja zjutraj).

Zanimivo, da na Telekomu tovrstne posege naredijo na dan obvestila, izven delovnega časa, čez vikend. Avtor teh strani je moral ponavadi v primeru izpadov linij na popravilo čakati vsaj do ponedeljka. Avtor teh strani je reden plačnik Telekomovih in SiOLovih storitev.


HTML pripravil Dalibor Cerar (dalibor@kabi.si)