Nazaj

Predstavili morebitnega novega ponudnika GSM komunikacij

Ljubljana, 9. aprila 1997 - Na danasnji tiskovni konferenci so predstavili konzorcij GSM, ki so ga ustanovila slovenska podjetja Iskratel, Intereuropa, Istrabenz in finski Telecom. Konzorcij se bo po sprejetju Zakona o telekomunikacijah, ki naj bi bil po mnenju predstavnikov konzorcija sprejet se ta mesec, potegoval za podelitev koncesije za nudenje GSM storitev na podrocju Slovenije.

Vecinsko slovensko podjetje naj bi postalo drugi GSM ponudnik v Sloveniji, poleg nizje cene mobilne telefonije pa bi zagotovili tudi vec sto novih delovnih mest. Intereuropa in Istrabenz bi zagotovila predvsem potrebni kapital, Iskratel svoje znanje (v okolici Moskve so uspesno preizkusili lastno GSM omrezje), finski Telecom pa svoje bogate izkusnje s podrocja mobilne telefonije (Finska je s 30 mobilnimi telefoni na 100 prebivalcev na prvem mestu v svetu).

V prvih petih letih bi v razvoj omrezja vlozili 120 milijonov DEM in dosegli 90% pokritost prebivalstva s signalom, mobilni telefon pa naj bi takrat uporabljal ze vsak deseti prebivalec Slovenije.


HTML pripravil Dalibor Cerar (dalibor@kabi.si)