Nazaj

Telekom menda namerava poceniti nove telefonske priključke. To sicer obljubljajo že par let (ponavadi takrat, ko želijo od vlade pridobiti soglasje za podražitev naročnine ali impulzov). Če smo malo zlobni, lahko pogledamo po arhivu in ugotovimo, da doslej Telekom svoje obljube bolj slabo izpolnjuje.

Ljubljančanom se namreč priključek zgolj draži. Naprimer 6. septembra 1993 se je cena dvignila s 53.357 SIT na 61.166 SIT (brez davka), 1. junija 1995 pa celo na 102.959 SIT (3% davek vključen). To pa še ni vse. Cena namreč velja samo za tiste, ki so od kabelskega razvodišča oddaljeni največ 160 metrov. Ostali boste morali vsak meter žice plačati še dodatno.

Najbolj čudno pri vsem skupaj je, da v tujini telekomi računajo za telefonski priključek bistveno manj kljub temu, da morajo glede na večje razdalje potegniti bistveno daljše kable. Očitno je dolžina enega metra zelo raztegljiv pojem. (O tem, da je lokalni klic znotraj nekaterih krajev, nekajkrat večjih od Ljubljane, celo zastonj, tokrat raje ne bom pisal.)

Nekateri mi vztrajno sporočate, da je Telekom podražil klic na informacije (988) s petih na deset impulzov. To informacijo že nekaj časa najdete na straneh s seznamom posebnih telefonskih številk.

In tudi to, da se vam bujenje na digitalnih centralah zaračuna kljub temu, da slušalke ne dvignete, je že znana stvar.


HTML pripravil Dalibor Cerar (dalibor@kabi.si)