Nazaj

Zadnja uspela podrazitev je bila 15. septembra 1995.


17. aprila 1997 - Tudi danes vlada Telekomu ni dovolila podrazitve storitev.
16. septembra 1996 - Ker vlada Telekomu ne dovoli zvisati cen osnovnih telekomunikacijskih storitev, je Telekom s podporo Ministrstva za promet in zveze zaprosil za spremembo tarifiranja pogovorov v krajevnem prometu.

V prvih dveh mesecih bi tarifiranje v krajevnem prometu skrajsali s petih na dve minuti, zatem pa z dveh na eno minuto, torej bi ga izenacili s tistim v prvem medkrajevnem obmocju.

Vlada je tokrat predlog, da naj bi spremembo uvedli septembra, zavrnila.

Za Telekom Slovenije to ni prvi tovrsten nacin podrazitve, zanimivo pa je, da so letos ugotovili, da sta glede na velikost drzave upraviceni dve tarifni obmocji namesto treh. Podobno so decembra 1994 ugotovili, da namesto petih zadostujejo tri tarifna obmocja.

(Delno povzeto po casniku Dnevnik, clanek Romane Spende)


4. julija 1996 - Vlada Telekomu tudi na danasnji seji NI odobrila podrazitve. Telekom je predlagal 10,4% podrazitev impulzov in 10% podrazitev telefonske narocnine.
16. maja 1996 - Vlada Telekomu tudi na danasnji seji NI odobrila podrazitve. Telekom je predlagal 15% podrazitev impulzov v notranjem prometu in 14,7% podrazitev telefonske narocnine.
15. december 1995 - Slovenska vlada na vcerajsnji seji Telekomu NI odobrila podrazitve impulza v notranjem prometu za 59 odstotkov in narocnine za 38 odstotkov.

Telekom bo v naslednjih dveh letih in pol ceno impulza dvignil na 12 SIT, telefonsko narocnino pa na 1.600 SIT. Po napovedih naj bi ti ceni dosegli s podrazitvami vsake tri mesece.


HTML pripravil Dalibor Cerar (dalibor@kabi.si)