Nazaj
Bo slovenska vlada sama sebi odklopila Internet?

Ljubljana, 21. septembra 1998 - Odbor za znanost in tehnologijo v Državnem zboru je že ob sprejemu letošnjega proračuna vlado opozoril, da v njem ni dovolj sredstev za celoletno delovanje Akademske in raziskovalne mreže Slovenije (ARNES). Minister za finance je 9. aprila 1998 zagotovil, da bo vlada zagotovila dodatna sredstva za ARNES, minister za znanost pa je 23. julija 1998 izjavil, da ARNES še vedno nima zagotovljenih sredstev za svoje delo.

V petek, 11. septembra 1998 je vodstvo ARNESa sporočilo, da še vedno nimajo zagotovljenih potrebnih sredstev. Zaradi tega so ogrožene ARNESove mednarodne povezave, saj je za pričakovati, da jim bo družba DANTE, ki upravlja z evropskim akademskim omrežjem TEN-34, onemogočila povezavo. Tako se utegne zgoditi, da bodo slovenske šole, fakultete, raziskovalne ustanove, državni organi, vlada ter ministrstva ostali brez povezave v svet.

Po tednu dni od tega dramatičnega sporočila odgovorni vladni resorji niso storili nič konkretnega za rešitev problematike.


HTML pripravil Dalibor Cerar (dalibor@kabi.si)