Nazaj
Slovenski ponudniki interneta ustanovili sekcijo v okviru GZS

Ljubljana, 24. februarja - V okviru Združnja za računalništvo in informatiko pri Gospodarski zbornici Slovenije je bila ustanovljena Sekcija slovenskih ponudnikov internet storitev - SISPA. Člani sekcije bodo skrbeli za uresničevanje skupnih ciljev in enotno ter tvorno nastopali v dialogu z zakonodajnimi in drugimi državnimi organi na področju regulacije interneta.

Ena glavnih nalog sekcije bo spodbujanje hitrejšega razvoja informacijske družbe v Sloveniji, posebej uporabe interneta. Med ostalimi nalogami si bo sekcija prizadevala tudi za zagotavljanje enakomernega razvoja trga storitev dostopa do interneta in vseh spremljajočih storitev ter visoko stopnjo konkurence na tem podrocju, kar predstavlja ključni element nadaljnjega razvoja področja. Prav tako se bo zavzemala za poglabljanje sodelovanja med ponudniki internet storitev pri nas in visok nivo kvalitete storitev, za uveljavljanje in oblikovanje priporočil za delovanje svojih članov ter sodelovanje s sorodnimi tujimi združenji in organizacijami.

Pobuda za ustanovitev sekcije je bila sprožena 16. oktobra lansko leto na sestanku ponudnikov internet storitev v hotelu Holiday Inn, kjer se je po zgledu podobnih organizacij v tujini tudi pri nas izoblikovala potreba po ustanovitvi podobne asociacije, ki bi uveljavljala skupne interese ponudnikov internet storitev in se zavzemala, da bo Slovenija čimprej nadoknadila svoj zaostanek za tehnološko razvitim svetom glede informacijske infrastrukture in se pospešeno vključila v svetovne informacijske tokove.

Nazaj na informacije iz sveta telekomunikacij


HTML pripravil Dalibor Cerar (dalibor@kabi.si)