Model International '96


Martina Kajfez,
obraz leta '92


Manca Dorrer
model leta '93


Masa Merc
model leta '94

Ksenja Vlah
model leta '95

(Janina nagradna stavnica za uporabnike Interneta)

Model International '96 je postala Maja Bulc, spremljevalki pa Silvija Osojnik in Sabina Rasinova.

Revija Jana je pripravila prvo in edino mednarodno lepotno tekrmovanje s finalom v Sloveniji, MODEL INTERNATIONAL '96.

Dvanajst lepotic iz Slovenije, Hrvaske in Avstrije se je enaindvajsetega junija v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani predstavilo na sklepnem spektaklu.


V mnozici lepotnih tekmovanj, ki so v minulih nekaj letih preplavila naso dezelo, je revija Jana ze leta 1992 organizirala taksno, ki je zmagovalko uspesno promoviralo tudi v tujini. The Look of the Year oziroma Obraz leta je takrat v mednarodno lepotno orbito izstrelil dekle nasobljenih ustnic, bujnih las in zasanjanega pogleda - Novogoricanko Martino Kajfez - ki je s svojo lepoto prevzela tudi strokovnjake v tujini in postala eden najbolj iskanih slovenskih modelov.

Leto pozneje je prireditev, ki se je ze uveljavila med poznavalci kot ena najbolj prestiznih, na mesto najlepse postavila Ljubljancanko Manco Dorrer.

Vsako leto se je na nas razpis prijavilo vec deklet, ki so upala in si zelela po poti manekenke in modela (zdaj ze) svetovnega formata Martine Kajfez.

Leta 1994 so se sanje izpolnile Mariborcanki Masi Merc, ki je postala varovanka ene najuspesnejsih slovenskih agencij in dobila moznost za delo v tujini.
In ze smo pri letu 1995 in nasi zadnji zmagovalki Modela leta, Vrhnicanki Ksenji Vlah. Prav gotovo se se spominjate spektakla v sportni dvorani na Otoccu, ki je med lepotice povzdignil nezno svetlolaso mladenko.

Vsa ta leta je bilo nase geslo "najboljsi z najboljsimi". Zato smo ze od vsega zacetka sodelovali z ekipo oddaje Poglej in zadeni, ki je nase finalistke predstavljala v svojih oddajah, sklepni spektakel pa spremljala v neposrednem televizijskem prenosu.

Stiri leta lepotnih tekmovanj, ki smo jih poimenovali Model leta, je zdaj za nami. V vsem tem casu smo si pridobili bogate izkusnje in s pomocjo domacih in tujih strokovnjakov sestavili ekipo, ki se resnicno spozna na lepoto. Vedno smo bili korak pred drugimi in zdaj je cas, da stopimo se naprej.

Tekst:
MARJANA OGOREVC


© 1996 Jana / Kabi d.o.o.