Si21
Miss Slovenije 95
-------------------------------------------------------------------
Zanima nas Vase mnenje o prireditvi Miss Slovenije 95, o lepotnih tekmovanjih na splosno in o tem, katero slovensko dekle se Vam zdi najbolj perspektivno.
Mnenja posljite na naslov tomazo@kabi.si.

zbirka 1


1. Clani komisije so bili tik pred zadnjim glasovanjem ze zaskrbljeni. Cakalo jih je tezko breme odlocitve.
2. Dekleta so se ze dan pred finalom komisiji najprej predstavile v oblacilih URKO. Na zacetku so bile se sproscene in dobre volje.
3. Ker se je izprasevanje zavleklo, jih je dobra volja v mrzlem preddverju minila.
4. Dekleta so se na odru najprej pojavile oblecene v rimske toge. Zanimivo.
5. Na odru je med prireditvijo stala nagrada zmagovalki: rumeni Fiat Punto kabriolet, darilo sponzorja Romana Leljaka.

zbirka 2

6. Zacetek finala se je zacel z nastopom plesalcev Kazine v rimskem stilu.
7. Prireditev je budno spremljal tudi seksolog, zastopnik satanizma, filozof, pisatelj, glasbenik in porocevalec Mladine P. Traven. Med lepoticami se je pocutil kot doma. Neprikrito laskanje nekaterih deklet pa je tudi na njegov tesnobni obraz privabilo sproscen nasmeh.
8. Med gledalci je v prvi vrsti sedel tudi V. J. Maury, direktor poslovnega razvoja TV Pro Plus, ki prihaja iz Amerike. Z anglesko govoreco spremljevalko se pogovarjata s sefom mariborske produkcije - predsednikom komisije Janezom Ujcicem. Med njimi v ozadju sef ljubljanske produkcije Pro Plus Stane Grah.
9. Smucarka Spela Pretnar je bila po zakljucku zelo dobre volje. S seboj je pripeljala spremljevalca Alesa, ki se pogovarja s sponzorjem usnjenih oblacil URKO.
10. Direktor podjetja Kruno, ki je lansko leto prispevalo avto Opel za Janjo Zupan je letos odstopil od sodelovanja, ker ni bil zadovoljen s pogoji g. Gerzine. Za naslednje leto obljublja, da bo s skupino sponzorjev zadevo prevzel v svoje roke.

zbirka 3

11. Pevka Sendi se je ob nastopu predstavila s postavnim plesalcem.
12. Navihana Stancka Sukalo se je sicer hotela udeleziti letosnjega tekmovanja za Miss Slovenije, pa je tik pred zdajci izvedela, da je premlada za 53 dni. Vec srece prihodnje leto!
13. Kraljica Slovenije '95 Natasa Keuc je pricakovala na finalu visjo uvrstitev.
14. Plesalci Kazine so vsako finalistko predstavili na poseben nacin. Verzirani plesalci so pomagali premagovati zadrego tekmujocim dekletom.
15. Teja Boskin, zmagovalka. Za nastop na odru se ni posebej pripravljala, ceprav so se sirile govorice o tem.

zbirka 4

16. Vecji aduti zmagovalke kot njen nastop na odru se skrivajo v njeni osebnosti. S svojo izjemno nadarjenostjo za komuniciranje je osvojila komisijo.
17. Deklete so se v zadnjem izhodu predstavile v vecernih oblekah kreatorke Barbare, ki je bila tudi clanica komisije.
18. Mlada in privlacna hrvaska pevka Minea.
19. Gostje iz Avstrije so zbudili pozornost s tehno izvedbo in imidzem svoje "folk" glasbe. Razvoj glasbenih smeri je res zabaven.
20. Scena je delovala dostojanstveno. Nekateri so jo ocenjevali za prevec resnobno, sam pa mislim, da je finale miss Slovenije resna prireditev, za katero bi bila se najprimernejsa 100 let stara dvorana ljubljanske Opere.

zbirka 5

21. Posrecena kombinacija videowalla in rimskih stebrov. Plesalci Kazine so bili odlicni.
22. Natasa Verstovsek iz Grosuplja je osvojila naslov miss fotogenicnosti. Z uvrstitvijo je bila zadovoljna.
23. Ksenja Vlah na trenutke ni mogla skriti slabe volje. Motilo jo je, ker so ljudje iz spremstva ze ob prihodu v Ptuj tekmovalkam povedali, katera bo zmagala. Take govorice zbijajo moralo sodelujocim, vzbudile so polemike, ki so potem skodovale tekmovanju samemu, se boj pa zainteresiranim agencijam. Ta dogodek bo morda spodbudil slovenske agencije, ki eno o drugi ne vedo povedati nic dobrega, da bodo zakopale bojno sekiro.
24. Fotografi so budno spremljali vsak korak Ksenje Vlah. Zanje je bila nesporen favorit. Vedeti moramo, da je v show biznisu vsak udelezenec tarca objektivov. Cim uspesnejse je sodelovanje, lazje je zivljenje nastopajocih in porocevalcev.
25. Liljana Remich je osvojila tretje mesto. Je zelo fotogenicna. Zmagovalka Teja Boskin na njeni desni.

zbirka 6

26. Marija Gucek iz Maribora je imela veliko obcudovalcev. Ti z uvrstitvijo niso bili zadovoljni.
27. Liljana Remich iz Maribora je imela st. I. Nekatere gledalke so obcudovale noge postavnih plesalcev.
28. Ksenja Vlah je zmagala na zadnjem predtekmovanju v Domzalah. Plavooka in temnolasa Gardi Persolja (na sliki desno od nje) je bilo dekle, ki se je Ksenji zdela zelo perspektivna. Zal je izpadla v polfinalu.
-------------------------------------------------------------------
© 1995 Tomaz Ostanek / Kabi d.o.o.