[Si21]
Slovenski Hollywood

SLIKA
Prireditev sta povezovala Stojan Auer in Saša Einsidler Štrumbelj. Delo sta opravila uspešno.

SLIKA
Anja Rupel je na odru pač vedno dobra.

SLIKA
Pika iz skupine Sound Attack.

SLIKA
Magnifico je nastopil z v spremstvu dveh lepih plasalk, Azre Selimanovič in Ane Praprotnik.

MISS WORLD 98

Miss Slovenije 1998

Bo časopisu, ki podpira tekmovanje zaradi uspeha plavolase absolventke filozofske fakultete padla naklada?

Lepoticam na odru so se pridružile tudi lanska Miss Maja Šimec in Miss Sejšelov Michelle Lane.
SLIKA
V Cankarjevem domu je bil 20. septembra finale tekmovanja za Miss Slovenije 1998. Člani komisije so bili z dekleti dva dni pred prireditvijo. Ocenjevali niso samo videza dvanajstih finalistk, pač pa bolj njihovo znanje, razgledanost, obnašanje in značaj. Zmagovalka bo hočeš-nočeš eno leto v javnosti predstavljala Slovenijo na nekaterih pomembnih, tudi mednarodnih prireditvah in za take priložnosti je nujno, da dekle v javnosti ne deluje samo kot lepa lutka. Slej ko prej se mora izkazati tudi z dejanji. Javnost spremlja vsak njihov korak in vsaka napaka zelo odmeva. Poznavalci pravijo, da ni hujšega kot neumna, zoprna in pohlepna lepotica.

Člani komisije so ljudje, ki imajo ugled v javnosti, ni pa nujno, da so lepotni strokovnjaki Namen tekmovanja je, da je zmagovalka všeč povprečnemu okusu in ne strokovnjakom iz področja mode.Ti bi izbrali dekle, ki bi vse naredilo za kariero in bi bila všeč njihovim klientom iz velikih oglaševalskih hiš. Letošnja Miss pa je povedala, bi dosti raje kot nosila krono delala kaj bolj koristnega. Napoveduje, da se bo ukvarjala z dobrodelnimi akcijami. Upamo si napovedovati, da bodo atraktivno svetlolasko kmalu povabili k sodelovanju tudi predstavniki gospodarstva in politike.

Med fotografi je nastala prava evforija.
SLIKA
Po razglasitvi rezultatov je bil na hodniku Cankarjevega doma sprejem, kjer so se ob odličnem vinu šepetale zgodbice iz zakulisja. Krožila je šala, da bo zaradi dobre uvrstitve bistrih plavolask padla naklada Slovenskih novic. Časopis, ki podpira tekmovanje slovi prav po šalah o neumnih blondinkah. Nekateri bolje poučeni so vedeli povedati, da jih v največji tajnosti obiskuje skriven agent, ki ima mapo s fotografijami petdesetih slovenskih lepotic; menda se da ob primernem honorarju dogovoriti za vse. Spet drugi so vedeli povedati, da so se nekatere naše lepotice oprijele takozvanega "družabništva", ki jim navrže na večer kar tisoč mark, najbolj zanimiv del zgodbice pa je, da so pomembnejši klienti lepotic naši politiki! Seveda zlobnim govoricam ne verjamemo, dokler ne bomo dobili kakšnih bolj oprijemljivih dokazov.

Prireditev omogočajo sponzorji. Ti so vsako leto boljši. Zmagovalka je tako dobila avto, ki še niti ni bil uradno predstavljen svetovni javnosti. Sklepamo lahko tudi, da se je na daljši rok bolje obnesel slovenski recept organizacije tekmovanj, kjer blišč prireditve omogočajo predstavniki gospodarstva. Hrvaški recept, kjer se prireditev financira s podporo HDZ se nam ne zdi sprejemljiv. Dokaz za dobro delo naših organizatorjev je priznanje, ki ga je Slovenija dobila za lansko organizacijo finala ; bilo je proglašeno za najboljše na svetu. Še vedno pa ni bilo v prvih vrstah na prireditvi tako pomembnih politikov, kot sta predsednik države in predsednik vlade; škoda. Zanimiva pa je vsota denarja, zaradi katere teče preiskava proti ministru za gospodarstvo, ki naj bi šla preko njegovega podjetja v stranko podpredsednika vlade. S spornim denarjem si ni mogoče kupiti niti goriva za plovila nekaterih imenitnežev, ki vozijo z njimi "na sprehod" nekatere lepotice.

SLIKA Športnik Jure Rovan, ki se je vrnil iz Amerike, lanskoletna Miss Maja Šimec, ki je povedala, da bi morala nositi krono šele zdaj, ko je veliko bolje pripravljena za to nalogo. Predsednik komisije pa je bil, kot še vedno doslej, Janez Ujčič s POP tv. Izgleda, da je to njegov nov poklic. Povedal je, da je bila prireditev Miss Slovenije lansko leto najbolj gledana zabavna oddaja v celem letu, takoj za njo pa prenos mednarodnega finala. POP tv je speljala tekmovanje za Miss nacionalni televiziji in pokazalo se je, da so imeli pri tem srečno roko.
SLIKA Na oder je prišlo dvanajst finalistk. Mnogi smo mnenja, da so bila dekleta lepša kot prejšnja leta, kar pomeni, da je postala prireditev tako privlačna, da se predtekmovanj udeležuje več neodkritih lepotnih talentov.
SLIKA Dekleta so bila na odru sproščena in privlačna. Za primerno vzdušje so skrbeli plesalci Kazine. Ramona Irgolič, aranžerska tehnica iz Radizlja je bila s svojimi 184 centimetri najvišja.
SLIKA Tjaša Ciganovič iz Mežice je izstopala s svojim obrazom. Žal pa ji njenih 167 cm ni bilo dovolj za najboljšo uvrstitev. Ker je na fotografijah in filmih vsak izgleda širši kot s prostim očesom bo morala Tjaša za uspešno karireo fotomodela še shujšati.
SLIKA Manja Gojkovič iz Ptuja je sicer zelo lepo dekle, a na odru jo je premagala trema. Njen nastop je bil najbolj negotov. Šele ob takih javnih nastopih pride do izraza osebnost deklet: samozavest vedno prinaša točke.
SLIKA Maja Rolc z Jesenic ima med vsemi skoraj najlepšo postavo. Uspeti želi kot manekenka, kar menda ne bo težko.
SLIKA Viktorija Strajnar, dvajsetletna študentka iz Kostanjevice na Krki je imela veliko navijačev, dober vtis pa je naredila tudi na žirijo. Lepotica je med počitnicami delala v tujini na recepciji nekega hotela, zato zna komunicirati z ljudmi, jeziki pa ji pri tem sploh ne delajo težav.
SLIKA Miša Novak je bila najstarejša med tekmovalkami, imela pa je najbolj samozavesten nastop. Je študentka na filozofski fakulteti in govori štiri jezike: tudi sicer velja za inteligentno in živahno dekle. Pred tekmovanjem je shujšala, pri tem pa ji je pomagal osebni trener.
SLIKA Čakanje na razglasitev rezultatov je za dekleta najhujše. Najprej so svoj glas oddali gledalci TV prenosa, ki so naklonili zmago Renati Bohinc iz Kranja. Temnolaso dekle Primoža Peterke je pred dvemi leti že zmagala na tekmovanju za Kraljico Slovenije. Komisija v Cankarjevam domu pa je bila drugačnega mnenja; Renata ni prišla niti med prvo šesterico, kar je bilo svojevrstno presenečenje.
SLIKA Trenutki razglasitve. Zmaga je pripadla Miši Novak, lento pa ji je predal Janko Razgoršek, minister za malo gospodarstvo in turizem. Letos so bili na prireditvi prvič angažirani tudi politiki, kar dokazuje, da so le doumeli, da so dobro organizirane prireditve imenitna priložnost za promocijo naših lepotic, kot tudi njih samih. V komisiji je poleg Razgorška od politikov sedel tudi obrambni minister Alojz Krapež.
SLIKA Naslov Miss Fotogeničnosti je dobila Tjaša Ciganovič, ki je postala tudi druga spremljevalka. Prva spremljevalka pa je postala Viktorija Strajnar.
SLIKA V preddverju Cankarjevega doma je bila zabava. Vino je teklo v potokih, zelo pomembno je bilo, kdoi je s kom v družbi, še bolj pa to, katere blagovne znamke lahko pokaže na sebi. Miss se je pogovarjala tudi z znanim skofjeloškim frizerjem Sašom Malijem, ki je braztranec drugouvrščene Viktoije Strajnar. Sašo je znan zapeljivec, po naših medijih pa je zelo odmevalo, ko je pred kratkim celo noč plesal z Nadjo Auerman v neki tuji diskoteki.
SLIKA Neverjetna koncentracija lepotic. Majda Garibovič, Janja Zupan in Teja Boškin. Dekletom njihov videz in medijska podpora omogočata, da na račun svojega imidža lepo zaslužijo.
SLIKA Power Dancers so prišle iz Amerike. Voditeljica skupine je Natka Geržina, njen oče pa je Zdravko Geržina, lastnik licence za organiziranje Miss, poleg tega pa tudi menedžer glasbenih skupin.
SLIKA Skupina Babilon. Dekle pevca skupine Frenka, Petra Kraus, je zmagala na lepotnem tekmovanju za Najlepšo slovenko, ki jo je prenašala nacionalna televizija. Žal njeno nadaljnje sodelovanje v mednarodnem finalu, ki ima naslov Miss Evrope visi v zraku zaradi težav pri pridobivanju sponzorjev.
SLIKA Skupina Napoleon. Fantje so tako popularni, da jih je morala pred oboževalkami že braniti policija. Seveda so zato njihove ljubezenske avanture, ki naj jih ne bi bilo, največja skrivnost.


© Tomaž Ostanek / Si21